FREE SHIPPING ON ORDERS OVER 100€

Your cart

Your cart is empty

Caffè Arabica e Robusta, caratteristiche e differenze tra le due varietà

Καφές Arabica και ισχυρή, χαρακτηριστικά και διαφορές μεταξύ των δύο ποικιλιών

Όπως συμβαίνει για πολλά φυτά που δεν αναπτύσσονται στα γεωγραφικά μας πλάτη, ακόμη και εκείνο από το οποίο λαμβάνεται καφές δεν είναι μια καλλιέργεια στην οποία όλοι είναι προετοιμασμένοι.

Ακόμη και οι πιο πιστοί καταναλωτές και εραστές αυτού του ποτού, στην πραγματικότητα, δεν είναι απαραίτητα γνωστό ότι λεπτομερώς η εμφάνισή τους και τα χαρακτηριστικά τους, πολύ λιγότερο οι διαφορές μεταξύ ενός είδους και άλλου.

Σήμερα θα εμβαθύνουμε αυτή την πτυχή, μιλώντας για τις δύο πιο κοινές ποικιλίες καφέ, τοArabica Και το ανθεκτικό, και στη συνέχεια ανακαλύψτε πόσα είδη πράσινου καφέ υπάρχουν.

ΜεγαλώνωArabica Και το ανθεκτικό

Αυτά τα είδη έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν στην καλλιέργεια: πρώτον, στην πραγματικότητα, απαιτούν πολύ διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης.

Αν και οι δύο δεν προσαρμόζονται σε κρύα κλίματα, το εργοστάσιο καφέ Arabica είναι λιγότερο ανθεκτικό Και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υπόκειται στην επίθεση των παρασίτων και των μανιταριών, υποφέρει από κλιματικό άγχος, το forte υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία.

Το ιδανικό κλίμα για την καλλιέργεια του είναι το μεγάλο υψόμετρο, μεταξύ 1000 και 2500 μέτρων.

Η ανθεκτική, ωστόσο, ανθεκτική και προσαρμόσιμη, αυξάνεται πλούσια μεταξύ 200 και 800 μέτρων, λόγω της αντίστασης σε υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και επιθέσεις εντόμων.

Καφές Arabica Και ανθεκτικό: Ποιες είναι οι κύριες διαφορές;

Ας ξεκινήσουμε με την εμφάνιση των κόκκων: αυτό τουArabica Είναι επιμήκη, με μια ελικοειδές αυλάκι στο κέντρο. Το χρώμα είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονο πράσινο, με ελαφρώς μπλε αποχρώσεις.

Εκεί Ισχυρός, Αντι αυτου, έχει περισσότερα στρογγυλεμένα φασόλια, με μια ευθεία αυλάκια, και είναι ανοιχτό πράσινο με αποχρώσεις που κυμαίνονται από καφέ έως γκριζωπό, ανάλογα με την προέλευση του καφέ.

Επιπλέον, μεταξύ των σημαντικότερων διαφορών, βρίσκουμε την ετήσια απόδοση που, στην περίπτωση της ισχυρής, είναι σαφώς υψηλότερη από τηνArabica (4000 kg ανά εκτάριο έναντι 1500-3000 kg).

Τέλος, η περιεκτικότητα σε καφεΐνη είναι μικρότερη στοArabica, και από αυτή την ποικιλία ο καφές όπως το ΜΟΝΟΔΙΚΟ ΜΕΞΙΚΟ PHILICORI ZECCHINI.

Arabica Και ισχυρή: Τα χαρακτηριστικά του ποτού

Τα χαρακτηριστικά ενός καφέ εξαρτώνται όχι μόνο από το είδος, αλλά και από παράγοντες όπως η επεξεργασία, η ποιότητα, η γεωγραφική προέλευση και το ψήσιμο.

Ωστόσο, εντοπίζοντας ένα αρωματικό προφίλ τουArabica Και οι ισχυρές, ευαίσθητες διαφορές εμφανίζονται.

Το πρώτο, στην πραγματικότητα, είναι πολύ αρωματικό, γλυκό, ελαφρώς ξινό, με ελαφριά κρέμα φουντούκι.

Το δεύτερο, από την άλλη πλευρά, έχει μια πιο έντονη σημείωση από πικρή: ο καφές είναι λιγότερο περίπλοκος και πιο δομημένος, με καφέ κρέμα.

Πράσινος καφές: Πόσοι τύποι υπάρχουν;

Μέχρι στιγμής αντιμετωπίσαμε τις διαφορές μεταξύ των δύο ειδών Arabica Είναι ανθεκτικό, αλλά οι τύποι καφέ επίσης ποικίλλουν ανάλογα με τις μεθόδους επεξεργασίας των drupes.

Ας δούμε τι είναι.

 ΜΕΓΑΛΟ'Arabica πλύση Υποδεικνύει έναν πράσινο καφέ που παρασκευάζεται από έναν υγρό δρόμο. Τα αρώματα είναι φρουτώδη και λουλούδια, που συνδέονται με τη γεύση του οξέος.

Το χρώμα είναι πράσινο/μπλε.

 ΜΕΓΑΛΟ'Arabica φυσικός Είναι ένας καφές που παρασκευάζεται με μια φυσική μέθοδο: οι drupes ξηραίνονται στον ήλιο, πριν από την εξαγωγή του κόκκου.

Οι φρουτώδες νότες είναι πιο υγρές, από τον προηγούμενο τύπο, και το άρωμα στο κύπελλο είναι πυκνό, επίμονο, με υπαινιγμούς μελιού και μπαχαρικών.

● Η επεξεργασία τουArabica ημιτελής Επιτρέπει μια ξήρανση χωρίς τη ζύμωση των κερασιών: ο καφές είναι ομοιόμορφος στο ψήσιμο, γεμάτο βρώμικο και γλυκό στο κύπελλο.

● το Πλυμένο Προετοιμάζεται από τον υγρό δρόμο.

Ο χρωματισμός του είναι κίτρινο/πράσινο, στο κύπελλο είναι μαλακό και είναι κατάλληλο για το μείγμα για καφές espresso.

● το Φυσικός Δεν απαιτεί μεθόδους επεξεργασίας να επεξεργαστούν και είναι για το λόγο αυτό χαρακτηριστικό των χωρών με μειωμένες οικονομικές δεξιότητες.

Καλλιεργείται στην Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία και το Βιετνάμ, αυτός ο τύπος έχει μεγάλο σώμα, αλλά ανάλογα με τον τόπο προέλευσης παρουσιάζει διαφορές στις συμβουλές του ποτού.

● Για να αποκτήσετε το Ανθεκτικός Τα φασόλια τοποθετούνται σε ένα δοχείο με νερό το οποίο, κάποτε κλειστό, περιστρέφεται από μόνη της.

Αυτό προκαλεί ένα τρίψιμο που καθαρίζει την επιφάνεια του καφέ, εξαλείφοντας το ασημένιο φιλμ και οποιοδήποτε άλλο υπόλειμμα.

Αυτή η επεξεργασία δεν προκαλεί αρωματικά στοιχεία, αλλά τείνει να κάνει τους κόκκους πιο ουδέτερο και καθαρό και επομένως είναι ιδανικό για ένα μείγμα που ενισχύει την κρέμα του.

● το Μενής Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο ινδικό καφέ, που γεννήθηκε σχεδόν τυχαία τη στιγμή που τα φορτηγά πλοία χρειάστηκαν αρκετούς μήνες για να φτάσουν στην Ευρώπη από την Ασία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο καφές κρατήθηκε στα υλικά και μεγάλωσε για να αποφευχθεί η χύτευση. Ο αέρας γεμάτος υγρασία, το αλάτι, το ωκεανό αεράκι τροποποίησε τη γεύση και το χρώμα του.

Ωστόσο, όταν ανοίχτηκε το κανάλι του Σουέζ και τα πλοία άρχισαν να είναι ατμοπλάκι, το αποτέλεσμα ήταν ένας πολύ διαφορετικός καφές: γι 'αυτό θεωρήθηκε ότι αναπαράγει την επίδραση στη διακοπή της γης, αναπαράγοντας τις συνθήκες μεταφοράς δια θαλάσσης.

Σήμερα στην Ινδία, κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, Η διαδικασία αναπαράγεται στα εργοστάσια: Οι αποξηραμένοι κόκκοι είναι διατεταγμένοι σε στρώματα 15 cm εσωτερικών δομών που ανοίγουν στις πλευρές, προστατεύονται από ένα θόλο, για να απορροφήσουν την υγρασία του περιβάλλοντος.

Ο καφές στη συνέχεια τοποθετείται σε σακούλες από γιούτα, αποθηκευμένο στοιβαγμένο και εξακολουθεί να εκτίθεται στον υφάλμυρο αέρα. Η διαδικασία αρωματισμού διαρκεί τρεις έως τέσσερις μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας εξασθενίζει η οξύτητα, τα φασόλια παίρνουν ένα χρώμα άχυρου και την τυπική γεύση ανάλογα με την προέλευση.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published